Gazdaság

Jön a 310 forintos euró

A nemzetgazdasági miniszter optimista: beindult a gazdasági növekedés. Az ellenzék szerint viszont a többség ebből semmit nem érzékel. Mi az igazság? A szakértő válaszol.

A tervezettnél 200 milliárd forinttal kevesebb a 2013-as költségvetés hiánya – ismertette Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, így a múlt évet valószínűleg „csak” 929 milliárd forintos mínusszal zárja az államkassza. A kormány az inflációt 5,2 százalékra tervezte a 2013-as költségvetési törvényben, de a tényleges mutató jóval alacsonyabb, 1,8 százalék körüli volt. Így viszont sokkal kevesebb adóbevétel folyt be az államkasszába.

Az ellenzék szerint a magyarok 90 százaléka ebből semmit nem érzékel, a szegények szegényebbek, a gazdagok gazdagabbak lettek. Az MSZP szerint a gazdasági miniszter számai mögött megalázott és megnyomorított emberek állnak. Az ország egyre távolodik a felemelkedéstől és az európai jóléttől.

Hol az igazság? Erre kereste a választ a Hír24 péntek esti hírműsorában Gabler Gergellyel, az Erste vezető makrogazdasági elemzőjével.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik