Belföld
audi-gyar(960x640)(1).jpg (audi-gyár, audi)

2014-ben is dübörög a győri gazdaság

Csapucha Adrienn

2014. 01. 02. 13:25

„Soha nem látott fejlesztések valósultak meg a városban” – mondta egy nyilatkozatában Borkai Zsolt, aki 2014-re is bizakodóan tekint.

Sikeres évet tudhat maga mögött a kisalföldi megyeszékhely – erről a város polgármestere, valamint Mihalicz Antal, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is hasonlóan nyilatkozott. Számos fejlesztés, beruházás valósult meg Győrben, melyek kivétel nélkül egy dinamikusan működő gazdasági életről árulkodnak.

2013-ban a költségvetés elfogadása után valóban olyan koncepció mentén tudtunk előre haladni, mely soha nem látott fejlődést eredményezett. Fontosnak tartom, hogy az Audi egy új gyárat épített, ez pedig a beszállítói ipar bővülésére is hatással volt. Nőtt a foglalkoztatás, egyre több a munkalehetőség városunkban” – hangsúlyozta a polgármester, aki az európai uniós valamint az állami támogatások jelentőségét is kiemelte.

Borkai-Zsolt(2)(650x433).jpg (borkai zsolt, )

A sikeres elbírálásoknak hála számos projekt kapott pályázati támogatást, így például Újváros rehabilitációja is. Kiemelném továbbá az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválhoz kapcsolódó 10, majd 15 milliárd forintos támogatást is, ami azt jelenti, hogy a multifunkcionális csarnokot is megfinanszírozzák, vagyis ezek mind szép és jó eredmények” – tette hozzá Borkai Zsolt.

Győr, a vállalkozások városa

A megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke is sikerrel nyugtázta az óévet. Mihalicz Antal szerint a térségben tevékenykedő cégek kiemelkedő gazdasági környezetben, kedvező körülmények között tudtak és tudnak is működni.

Mihalicz Antal (Mihalicz Antal)

A válságból a világ kilábalt. Megyénk – mely döntően az autóiparra épül és a német gazdasággal szorosan összefügg – szerencsére egy pozitív tendenciával büszkélkedhet. Örvendetes, hogy milyen mértékben nőtt a foglalkoztatás, ez a tény pedig, csakúgy mint más gazdasági folyamat, egyfajta láncreakció alapján generál pozitív fejleményeket. Hiszen ha nő a foglakoztatás, akkor kiszámíthatóvá válnak a gazdasági viszonyok, nő a fogyasztás, a vállalkozások számára új piacok nyílnak meg, így nőhet az árbevételük, ezáltal pedig gond nélkül eleget tudnak tenni kötelezettségeiknek. Adóznak, így nő a helyi bevétel, melyből új forrásokat lehet biztosítani az oktatás, a kultúra számára” – árulta el a kamara elnöke, aki úgy véli, hogy ilyen környezetben és feltételek mellett a társaságok is szívesen invesztálnak, biztosítanak forrást fejlesztésekre.

Mihalicz Antal sikerként könyvelte el továbbá azt, hogy a kormányhivatal mellett, további 7 szakmai szervezettel kötött a kamara együttműködési megállapodást, de mint mondja, arról sem szabad megfeledkezni, hogy a kamara által szervezett programok iránti érdeklődés is 35 százalékkal emelkedett az elmúlt esztendőben.

A polgármester és a kamara elnöke is az együttműködésben látja az erőt, melynek köszönhetően a jövő továbbra is Győrben épül.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.