Gazdaság

Az INA miatt minősítették le a Molt

mol(1)(960x640).jpg (mol)
mol(1)(960x640).jpg (mol)

Leminősítette pénteken a Mol adósosztályzatát a Standard & Poor's, elsősorban az INA-részesedéssel kapcsolatos bizonytalanságokkal indokolva a lépést.

Az S&P a Mol hosszú lejáratú vállalati hiteleinek minősítését a korábbi negatív kilátású BB+ besorolásról BB besorolásra módosította stabil kilátással, illetve a Mol kötvényeinek hitelbesorolását egy fokozattal rontotta. Az S&P döntését követően a vállalat hosszú lejáratú hiteleinek besorolása megegyezik Magyarország szuverén adósságának hitelkockázati besorolásával.

A Mol a döntésre reagálva közölte, hogy az INA jövőjére vonatkozó, folyamatban levő tárgyalások nem befolyásolják az INA és a Mol-csoport napi működését.

A társaság az MTI érdeklődésére hangsúlyozta: a Mol célja továbbra is az, hogy eredményesen végződjenek a horvát kormánnyal folytatott tárgyalások, amely így további értékteremtés alapja lehet. Ugyanakkor ha a horvát kormány nem támogatja a piaci alapú működést, a Mol felelős tőzsdei vállalatként felkészült az INA részesedés eladására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik