Gazdaság

Bedőlt az Intersí

síelés (síelés)
síelés (síelés)

Már 2011-et is komoly veszteséggel zárta a síutakra szakosodott utazási iroda. A társaság ellen most felszámolási eljárás indult, (volt) irodájában már jó ideje más székel – írja a hvg.hu.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal március végén jogerősen visszavonta utazásszervezői és utazásközvetítői engedélyét az Intersí Kereskedelmi és Idegenforgalmi Kft.-nek és a vállalkozást jogszabálysértés miatt törölte a hatósági nyilvántartásából. Az intersi.hu weboldal egy ideje nem elérhető, korábban egy külsős bejegyzés volt olvasható rajta, miszerint „csődbe mentek”. A társaság korábbi vonalas telefonját egy másik utazási iroda, a téli síutakkal ugyancsak foglalkozó Cartour veszi fel – számol be a portál.

Az iroda csődje Síelők.hu internetes szakportál fórumán olvasható bejegyzések szerint nem ment simán, állítólag több alvállalkozót, közöttük fuvarozókat nem fizettek ki. Egy végrehajtási eljárás is indult a társaság ellen idén április végén, ezt az adóhivatal kezdeményezte.

A vállalatot 1998 nyarán alapították 1 millió forint jegyzett tőkével. Az alapító két magánszemély közül az egyik 2009 nyarán kiszállt a cégből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik