Gazdaság

Sztrájkra készülhetnek a buszvezetők

BKV-sztrajk(210x140)(3).jpg (sztrájk, BKV-sztrájk, BKV, )
BKV-sztrajk(210x140)(3).jpg (sztrájk, BKV-sztrájk, BKV, )

Az elsőajtós felszállás túl sok feladatot ró rájuk.

Betelt a pohár a BKV-járművezetőknél, ugyanis a nemrég bevezetett elsőajtós felszállás kapcsán annyi pluszfeladatot kényszerítettek rájuk, amennyit véleményük szerint képtelenség tisztességgel ellátni.

Ők is szerethetik az elsőajtózást

A járművezetőknek a menetrend pontos betartása és a biztonságos járművezetés mellett ellenőrizniük kell a felszállók jegyét, bérletét, azok érvényességét, valamint azt is ki kell szúrniuk, ha valaki hamis jeggyel, vagy bérlettel próbálkozik. Utóbbit a BKK munkatársai utasoknak öltözve folyamatosan ellenőrzik is, és ha a busz-, vagy trolivezető nem veszi érszre, hogy a papír hamis, megbüntetik. Ha túl alaposan vizsgálják az igazolványt és ezzel megvárakoztatják az utasokat, szintén büntetésre számíthatnak. A budapesti járművezetők egyébként átlagosan nettó 150 ezer forintot keresnek havonta.

Tarthatatlan

A Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete szerint a rendszert átgondolatlanul, elhamarkodottan és egyeztetés nélkül erőltették rá a sofőrökre, akiket nem is képeztek ki megfelelően a feladatra.


Fotó: MTI / Czimbal Gyula

A helyzet tarthatatlan, a szakszervezet azonnali felülvizsgálatot követel a BKK vezérigazgatójától, jelentette ki Nemes Gábor, a KKDSZ elnöke.

Nemes Gábort megpróbáltuk elérni, hogy megkérdezzük tőle, milyen további lépéseket terveznek, amennyiben a helyzet nem rendeződik, de telefonját egyelőre nem vette fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik