Gazdaság

Drasztikus banki díjemelés a kkv-knál

Banki-atutalas(210x140)(4).jpg (banki átutalás)
Banki-atutalas(210x140)(4).jpg (banki átutalás)

Egyes bankoknál több ezer forinttal emelkedett a mikro- és kisvállalkozások számlavezetési díja az elmúlt hónapban.

Úgy tűnik, a bankok a legkisebb vállalkozások torkán nyomják le azt a többletterhet, amit a nyárom rájuk kivetett 208 százalékos különadó okoz nekik – számolt be a Pénzcentrum.hu.

Ezt a pluszsarcot azért kell egyébként befizetniük a bankoknak, mert a kormány terveinél jóval kevesebb folyt be a tranzakciós illetékből az államkasszába.

Ezt olvasta?

Majdnem négyszeresére drágult a csomagdíj

A K&H Banknál például a Strat számlacsomag havi díja szeptember közepétől 990 forint helyett már 3690 forint, vagyis majdnem négyszeresére drágult. De nemcsak a csomagdíj emelkedett, hanem a készpénzfelvételi, az átutalási, és a bankkártya éves díjak is. Igaz, januártól újra mérséklődni fognak a díjak, de nem mindegyik, így például a csomagdíj kicsivel több marad, mint a amennyi a szeptemberi díjemelés előtt volt.

De nem csak ez az egy bank fejte meg a szokásosnál jobban a kkv-kat a lap áttekintése szerint. Drágított a CIB is, például a számlavezetési díjnál, a készpénzfelvételnél  és az átutalásnál. Januártól náluk is csökkenhetnek majd a díjak.

Az OTP is jól megnyomta a ceruzáját, náluk az utalások, a készpénzfelvétel és a bankkártya éves díja nőtt. Ennél a banknál viszont nem januártól, hanem májustól  lehet néhány tételnél visszarendeződés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik