Gazdaság

Packázásért perel a Sólyom

Solyom-(430x286)(1).jpg (Sólyom )
Solyom-(430x286)(1).jpg (Sólyom )

Az engedélyek kiadása körüli szabálytalanságok és az indokolatlan időhúzás anyagi károkat okoz a légitársaságnak, amely jogorvoslati eljárás megindítását fontolgatja – írja a Magyar Hírlap Online.

A Sólyom Hungarian Airways Kft. az engedélyeztetési eljárásnál szabálytalanságokat és indokolatlan időhúzást tapasztalt a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) részéről, emiatt jogi úton keresi lehetőségét anyagi kárai megtérítésére. A cég közölte, az NKH által alkalmazott kettős mérce és részrehajlás súlyosan sérti a közigazgatási eljárásokkal szemben törvényben előírt alapelveket.

A légitársaság szerint a Nemzeti Közlekedési Hatóság elmúlt négy hónap folyamán tanúsított eljárása veszélyezteti több ezer munkavállaló jövőbeni foglalkoztatását és a légitársaság elindulását. A Sólyom Hungarian Airways Kft. vizsgálja a lehetőségét, hogy jogi úton érvényesítse jogos érdekeit és kezdeményezze az engedélyek kiadásának elhúzódása miatt keletkezett anyagi kárainak megtérítését.

Fotó: MTI/Lee Weston

A Sólyom vezérigazgatója néhány napja – a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól kapott jelzés alapján – azt mondta: arra számít, hogy a légitársaság október közepére megkapja az engedélyeket a tevékenység folytatásához, így idén elindulhatnak a járatok; a tervek szerint a hatóság ezen a héten végzi az első gép, az “Álmos” légialkalmassági ellenőrzését. Vágó József akkor azt mondta: “jelen pillanatban nem látok olyan körülményt, amely alapján a Nemzeti Közlekedési Hatóság visszatarthatná az engedélyek kiadását”.

A tervek szerint a Sólyom légitársaság november 1-jétől vagy december 1-jétől már repülne, az időpont attól függ, hogy akkor hány átvett repülőgépük lesz és hány útvonalra rendelkeznek majd repülési engedéllyel.  Kijelentette: az engedélyek kézhezvételét követően a légitársaság egy-két héten belül meghirdeti az előzetes menetrendet. Az online jegyértékesítéshez szükséges rendszer augusztus 31-re elkészült

Ajánlott videó

Olvasói sztorik