Gazdaság

A prognózis szerint teljesít a Work Force

A még mindig nem a növekedési pályán álló munkaerő piac helyzete ellenére az első félévben tervei szerint teljesített a piac meghatározó munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó szereplője a Work Force. Ennek okát a menedzsment az év elején meghatározott tervszerű cégépítésnek és az elmúlt félévben bevezetett új megoldásoknak tulajdonítja.

A jelenleg 1500 fő kölcsönzött munkatársat foglalkoztató, ezzel a munkaerő kölcsönzési piac egyik meghatározó szereplője, a 100%-ban magyar tulajdonú Work Force az év végre tervei szerint eléri az 1800 fős foglalkoztatott létszámot, amivel árbevételének 25 %-os tervezett bővülése is teljesíthetőnek látszik. „A piaci várakozások és mozgások helyes megítélése mellett ez az eredmény az autóipari gyártó és beszállító cégek piacán prognosztizált fejlődésnek is köszönhető.” – értékelte a piacot Rozman Richárd, a Work Force operatív igazgatója, aki jelentős szakmai múlttal az év első felében csatlakozott a céghez. – „Az eredmények másik kulcsa a tervezett strukturális fejlesztések megvalósulása: az év elején jelentősen növekedő szegedi kirendeltség mellett, két új nyugat-magyarországi, a tatabányai és a győri telephelyeken megerdősített szakembergárdával támogatja a Work Force a cégek humán fejlesztéseit. Megbízóinknál egyaránt szorosan együttműködünk a HR és a termelési részleg szakembereivel. Így válik lehetővé a KPI vezérelte szolgáltatás nyújtása, amelynek minőségét ügyfeleink többek között bizalmukkal is visszajelzik.”

Jóllehet több régióban a vártnál kevesebb új munkahely létesül, ám a gyártó cégek körében a szezont és a megrendelési állomány ingadozását rugalmasan követni képes létszámgazdálkodás és költséghatékonyság miatt egyre népszerűbb a munkaerő kölcsönzés. „Egy nem régiben, 500 munkatársunk körében végzett belső felmérésünkből az is kiderült, hogy a korrekt tájékoztatás elengedhetetlen, a foglalkoztatás bármely szakaszában is vagyunk. Ez ugyanis az egyik kulcsa annak, hogy leépüljön az idegenkedés a ma még gyakran előítéletek övezte kölcsönzött munkavállalói állományba tartozással szemben.” A szakember véleménye szerint ennek ellenére egyre többen ismerik fel, hogy nincs mitől tartaniuk, ha nem alkalmazotti, hanem kölcsönzött állományú pozíciót ajánlanak fel számukra.

Új eszközök a hatékonyabb munkavégzés érdekében

A most elkészült féléves piacértékelés szerint azokban az iparágakban, ahol a Work Force eddig is erős volt, helyzete stabilizálódott, míg a piacnyerés lehetőségével kecsegtető autóipar a várt szerinti fejlődött. A cég szakemberei az év második felében is ezen a területen további bővülést várnak.

Éppen ezért a cég ez utóbbiban, az autóiparban indította el két tesztprojektjét, amelyek fókuszában egyrészt kölcsönzött állományban dolgozók elégedettsége, másrészt az őket foglalkoztató cégek hatékonyságának javítása áll.

Az elmúlt hónapokban bevezetett új toborzási- és kiválasztási rendszer a belépő munkatárs elkötelezettségének első pillanattól törtnő kialakítására és mélyítésére épít, amely végső célja a stabil munkatársi gárda kialakítása és a fluktuáció csökkentése. Az eszközrendszert tekintve a megbízó számára tesztelt dolgozók kiválasztási folyamatában komolyabb helyet kapott az új munkahely által kínált lehetőségek és a leendő munkatárs elvárásainak egymáshoz igazítása. A megbízó és a Work Force szakemberei közösen dolgoztak számos olyan elemen, mint a kompetenciák precízebb megfogalmazása vagy a jövőkép közös meghatározása.

A szintén a dolgozók elkötelezettségére épülő és a munkatársi gárda stabilitását szolgáló megoldás a betegség miatti hiányzások csökkentését tűzte ki célul. A megbízó és a Work Force szakembereinek együttgondolkodásával kialakított új rendszer tette lehetővé, hogy az elmúlt 4 hónapban a betegállomány miatti hiányzások aránya 50%-kal csökkent, ahogy az első módszer bevezetésével az egyébként igen magas fluktuáció a tesztbe vont cégnél megfeleződött.

„A céghez való csatlakozásomkor egyik fő cél volt a szervezet és humán szolgáltatások hatékonyságának fejlesztése, ez a munka most a teszt szakaszból a több ügyfélnél történő bevezetéssel aktív szakaszába ér.” – értékelte az elmúlt hónapok eredményeit Rozman Richárd. Az eredmények után e két módszert a Work Force már az év utolsó hónapjaiban különböző iparágakban több ügyfélnél tervezi alkalmazni.

A Work Force Kft. 2012-ben 1338 fő bérbe adott munkatársat foglalkoztatott, nettó árbevétele meghaladta a 3,7 mrd forintot.

 

További információ: www.work-force.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik