Gazdaság

7,5 milliárd adósságot varrtak a főváros nyakába

cet, bálna (cet, bálna)
cet, bálna (cet, bálna)

A fővárosi önkormányzat köteles megfizetni az MKB Banknak a 2008-ban, a CET-beruházással (mostani nevén Bálna) kapcsolatban kötött hitelkeret-megállapodás alapján fennálló adósságot - a Népszabadság beszámolója szerint ez szerepel a Pécsi Ítélőtábla szerdai határozatában.

A bíróság a lap csütörtöki cikke szerint részben módosította a márciusi elsőfokú közbenső ítéletet, ám ez a per alapkérdését nem érinti: a szerződést érvényesnek ismerte el a bíróság, amelynek értelmében a szolgáltatási szerződés felmondása esetén az önkormányzat köteles megfizetni a 7,5 milliárd forintos adósságot.

Az ítélőtábla azt is kimondta, hogy mindezen nem változtat az, hogy a szerződés felmondással vagy közös megegyezéssel szűnt meg, fel sem merülhet a szerződés részleges érvénytelensége, illetve a tiltott állami támogatás kérdése. A főváros fizetési kötelezettségének jogalapja ezzel jogerőssé vált.

Most már csak az összeget kell a Pécsi Törvényszéknek megszabnia, bár a döntés ennek minimumösszegét előre meghatározta, a fennálló pénzügyi adósság 28 millió euróra – mintegy 7,5 milliárd forintra rúg – írja az újság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik