Belföld

Rendkívüli ülést tartanak Tarlósék

tarlós-közgyűlés (ingyenes, fővárosi közgyűlés, tarlós istván, )
tarlós-közgyűlés (ingyenes, fővárosi közgyűlés, tarlós istván, )

Rendkívüli ülést tart a Fővárosi Közgyűlés a CET-beruházásról szóló követelésvásárlás, valamint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) busztenderének fedezete ügyében hétfőn.

Zárt ülésen tárgyalja újra a testület a CET-projektről szóló javaslatot, miután az előző ülésen a mintegy 800 millió forintos követelésvásárlás nem kapott többséget. Az Index információi szerint a korábbi előterjesztés arról szólt, hogy a fővárosi önkormányzat a generálkivitelezővel, a WHB cégcsoporttal külön egyezményt kötött volna, amelyben a főváros diszkontáltan megvette volna a cég követelését, amivel a beruházó Porto tartozik a kivitelezőnek. Ezután a főváros a megvett követelést beszámította volna a Portóval történő végső elszámolásba.

Az ülésen tárgyalnak a BKK és a BKV Zrt. busztenderének fedezetéről is. A pályázat eredményességéről október 2-án döntött a BKK és a BKV Zrt. igazgatósága, eredményhirdetés október 16-án lesz. Azért csak október közepén írhatják alá a szerződést, hogy a Fővárosi Közgyűlésnek legyen ideje az ajánlatkérő tudomására hozni, ha a fedezetet nem látják biztosítottnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik