Gazdaság

Uralkodjon az érzelmein, ha jót akar magának!

Behívták állásinterjúra, úgy érzi, jól ment, mégsem keresték többet? Íme, 4 tipp arra, min kellene változtatnia!

A kiindulópont az, hogy ha az állásinterjúra behívták, akkor az önéletrajza alapján megfelelt a cég elvárásainak. Tehát a végzettsége, nyelvtudása, szakmai tapasztalata rendben volt.

Ha mégsem vették fel, és ez már nem az első eset, akkor nem kizárt, hogy valami félresikerül az interjúi alatt. Érdemes tehát elgondolkodnia rajta, hogy vajon mi állhat a háttérben, miért nem önt választották ki – tanácsolja a Profession.hu karrier-tanácsadója, Herczku Monika. Arra ugyanis nemigen lehet számítani, hogy ha a HR-est hívogatja, valódi választ kap. A tanácsadó nem csak azt mondja meg, miben hibázhatott, hanem arra is van tippje, hogyan csinálja jobban legközelebb.

Fotó: Shutterstock

Ne mutassa, mennyire kétségbeesett!

Ha tele van haraggal, ha neheztel a volt cégére, főnökére stb. semmiképpen ne az állásinterjút használja fel arra, hogy jól megmondja a magáét! Ezt ugyanis kellemetlen lehet végighallgatni az interjúztatónak. Ehelyett röviden, és érzelemmentesen foglalja össze, miért szakadt meg az előző munkakapcsolata.

Hasonlóan nehéz perceket szerezhet az interjúztatónak azzal is, ha azt hangsúlyozza, mennyire létkérdés, hogy állást kapjon. Felesleges, mert nem ez alapján döntenek, hanem a legjobb jelöltet keresik. Másrészt, aki reményvesztett, annak valószínűleg kevesebb fizetést fognak ajánlani, mert sejtik, hogy annyival is beéri.

Ha a másik három tanácsra is kíváncsi, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik