Gazdaság

Durván megdrágul a bankkártya-használat

bankkártya (bankkártya, )
bankkártya (bankkártya, )

Még a legjobb számlacsomagoknál is jelentősen emelkedik szeptember végére a bankkártyás vásárlások és a készpénzfelvétel költsége. Az ok: a megemelt tranzakciós illeték áthárítása.

A tranzakciós illeték áthárítása jócskán átszabta a banki költségeket. A tíz legjobb számlacsomagnál 23 százaléknyi volt a havi bankköltségen belül bankkártyás vásárlás és készpénzfelvétel költsége. Viszont szeptember végére 37 százalékra emelkedhet ez a tétel a havi bankköltségen belül. Vagyis átlagban 14 százalékkal nő a bankköltségen belül a kártyás forgalmazás havi díja. A bankmonitor.hu átlagos jövedelem és bankkártya-használati szokások mellett vizsgálta a top tíz számlát.


Fotó: AFP / Kisbenedek Attila

Az utalásoknál nem várható ekkora arányeltolódás, mindössze 2 százalékos (12-ről 14 százalékra) emelkedést valószínűsít a portál a havi banki költségen belül. Ha bővebben is kíváncsi, kattintson.

Azt még nem tudni, pontosan hogyan fog megvalósulni a Fidesz-frakció javaslat, amely szerint havi két alkalommal díjmentes lenne a készpénzfelvétel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik