Gazdaság

Így vágta át a tulaj az albérlőit

szerződés (szerződés, )
szerződés (szerződés, )

A lakástulajdonos pontosan tudta, hogy az albérleti kauciót nehéz jogi úton visszaszerezni tőle, és ezt ki is használta.

Kapcsolódó cikkek

Egy lakás, három bérlő, 200 ezer forintos lenyúlás – röviden így lehet összefoglalni az urbanista.blog.hu által ismertetett kauciós visszaélést.

A több szobából álló ingatlan egyik szobáját a lakó felújította. A tulajjal abban egyeztek meg, hogy a kiköltözés előtt a 40 ezer forintos kaucióval együtt az anyagköltséget is kifizeti neki. A ravasz tulaj azonban azzal az ürüggyel, hogy fénymásolnia kell a szerződést, elkérte a bérlő példányát, amit persze „elfelejtett” visszaadni. Ugyanez volt a helyzet a kb. 120 ezer forinttal is, ami visszajárt volna kiköltözéskor. A bérlő ügyvédhez fordult, de azt a tanácsot kapta, ilyen kis összegért nem érdemes perelnie, már csak azért sem, mert elég nagy a pervesztés kockázata. A tulaj meg azzal érvel utólag, hogy szerződés szerint nem is lehetett volna átalakítást végezni az ingatlanon.

Előfordult az is, hogy a tulaj előre kért 1-2 havi díjat, amit le lehetett lakni. De amikor az egyik bérlő még a lelakás előtt talált egy másik albérletet, az előre fizetett díjat letagadta a tulaj, és nem is adta vissza.

A harmadik albérlőnek, aki az esetekre felhívta a blogon a figyelmet, 60 ezer forint kaució járt volna vissza, de a tulaj némi időhúzás után azt mondta neki, nem tudja visszaadni a pénzt. Erre ő ügyvédet fogadott, de nem sok sikerrel járt… Ha bővebben is kíváncsi, mit tudott elérni, és főleg mit nem, kattintson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik