Gazdaság

Hiába a fanyalgás, hasítottak a kuponos cégek

nyaralas(210x140)(1).jpg (nyaralás)
nyaralas(210x140)(1).jpg (nyaralás)

Sokan egyáltalán nem foglalkoztak már a teljes árú ajánlatokkal, csak az akciós kuponos utazásokat keresték a nyáron.

Önpusztító árverseny, csődhullám, áron alul eladott szolgáltatások – érvelnek a turisztikai érdekképviseletek. A jó tapasztalat visszatérő, normál áron rendelő vendégeket is hozhat – védekeznek a kuponos cégek. S mit mondanak az utazók? Úgy tűnik, mind nagyobb számban a minél kedvezőbb ár mellett tették le a voksukat. Legalábbis ez derül ki a Pénzcentrum.hu cikkéből, amelyben a piac három legnagyobb szereplőjét szólaltatták meg.

A Bónusz Brigádnál például látványosan, 28 százalékkal nőtt az idei nyári szezonban az utazási ajánlatok forgalma, s több mint 15 ezren választottak innen utazási célpontot. A sláger a hazai wellnessutazás volt, a forgalom kétharmada is a belföldi utakból jött össze, de mentek a külföldi repülős utak is. Persze voltak reklamációk is, de ezeket saját bevallásuk szerint hamar rendezték. Az idén egyébként bevezették a partnerértékelést, amit miden ajánlatnál közzétesznek.


Fotó: Northfoto

A Kupon Világnál azt tapasztalták a nyáron, hogy a legnépszerűbb 3 és 4 csillagos szállodák mellett egyre többen érdeklődnek az apartmanok iránt is. Náluk az árakat sikerült a múlt évi szezon átlagszintjén megtartani. Reklamációból szintén kevesebb volt, mint tavaly, amit az ügyfélszolgálat fejlesztésének tudnak be.

A Lealkudtuk.hu pedig úgy nyilatkozott, hogy náluk a várakozásoknál is jobban sikerült a szezon, mintegy 20 százalékos növekedést értek el. Az utazók többsége 20-30 ezer forint közötti értékben költött, és alapvetően az olcsóbb utakra volt nagyobb érdeklődés, bár nem kizárólag. Reklamációból náluk is kevesebb volt, ami szerintük annak köszönhető, hogy fejlesztették a rendszerüket, és így az ma már mutatja az aktuális foglalási adatokat is.

A cégek arra számítanak, hogy télen ismét megélénkül majd a kereslet az akciós utakra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik