Gazdaság

A Főtaxinak már megvan az engedélye

főtaxi (főtaxi)
főtaxi (főtaxi)

A Főtaxi elsőként kapta meg a taxisrendeletben leírtaknak megfelelő engedélyt, hogy a fővárosban fuvarszervezői tevékenységet végezzen.

A taxisrendelet életbelépést követő első munkanapon a Főtaxi már rendelkezik a szabályozásban meghatározott engedéllyel, mivel az ellenőrzési folyamatot a cég már néhány héttel ezelőtt megkezdte – adta hírül a cég.

A Fővárosi Önkormányzat az engedély kiadásakor ellenőrizte és rendben találta: a cégpapírokat, a törzstőke meglétét, a köztartozás mentességet, a cég nevére szóló telefonszámot, a rendeletben meghatározott informatikai rendszert, valamint engedélyezte a partnerek gépjárművein a védjegyoltalom alatt álló logó és szabadjelző használatát.

Fotó: MTI/Honéczy Barnabás

A Főtaxi hangsúlyozta: 100 éves hagyományaihoz hűen most is elsőként vezeti be az újításokat és a kötelezően előírt, az utasok biztonságát és magas színvonalú kiszolgálását biztosító rendszereket.

Mint megírtuk, szeptember elsejétől lépett életbe az új taxis rendelet, amely számos kötelezettséget írt elő a taxisoknak, többek között a társaságoknak is új engedélyt kell kérniük. A változás rész az is, hogy szeptember elsejétől egységes, ám a korábbi maximált árnál drágább tarifák léptek életbe a fővárosban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik