Gazdaság

Már e-mail címre is utalhatnánk pénzt

internet (internet, világháló)
internet (internet, világháló)

Barátok, rokonok vagy akár vállalkozások is utalhatnak úgy egymásnak, hogy nem ismerik a másik bankszámlaszámát, csak az e-mail címét. A fejlesztés magyar, de egyelőre csak egy lengyel banknál elérhető.

Ki tudja ma fejből barátja, ismerőse vagy közvetlen üzleti partnere telefonszámát? Helyettünk a mobiltelefon “tudja”, s a névre kattintva automatikusan indítja a hívást. Még kevésbé jegyezzük meg a bankszámlaszámokat. Innen jött a magyar hátterű IND fejlesztőcég ötlete, hogy az e-mail cím alkalmazásával a telefonáláshoz hasonló banki alkalmazást fejlesszen ki. Vagyis hogy elég legyen egy e-mail címet tudni ahhoz, hogy pénzt tudjunk utalni.

A miskolci székhelyű cég a PayPal-lal közösen hozta létre az új online és mobil banki szolgáltatást, amely egyszerűbbé és gyorsabbá teheti a bankolást. PayPal előfizetés nélkül is igénybe vehető, de internetbanki hozzáférés azért kell hozzá.

Az email-alapú alkalmazást egyelőre csak egy vezető lengyel banknál, az AliorSyncnél alkalmazzák. A fejlesztők azonban bíznak abban, hogy ez csak a kezdet, és Európa más országaiban is átveszik majd az új megoldást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik