Gazdaság

Veszélyes sporteszközöket vonnak ki a forgalomból

gördeszka (gördeszka, )
gördeszka (gördeszka, )

Kilencből kettő gördeszka ment át a vizsgán.

Kilencből hét gördeszka nem bizonyult biztonságosnak a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) erre vonatkozó témavizsgálata alkalmával – közölte szerdán az NFH. A nem megfelelő szilárdságú és stabilitású termékek a használat során veszélyeztetik a gyerekek és a fiatalkorúak egészségét és biztonságát, ezért a hatóság elrendelte, hogy vonják ki azokat a kereskedelmi forgalomból – áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint 6 fajta gördeszka tengelye vagy futóműve megsérült vagy eltört az “ejtővizsgálat” alatt. Szintén jellemző probléma volt, hogy a hordfelület alsó éleit nem kerekítette le a gyártó, illetve az első tengely végei túlnyúltak a deszkán.

Ugyancsak jellemző veszélyforrást jelent, ha a deszkát nem teljes egészében érdesítik, mert így könnyű lecsúszni róla, ami balesethez vezethet.

Háromfajta gördeszkánál egyszerre több veszélyforrást is találtak, illetve több sporteszköznél hiányzott a maximális terhelhetőségre vonatkozó jelzés és egyéb előírt figyelmeztetések is – közölte a fogyasztóvédelmi hatóság.

A nem biztonságos gördeszkák és az NFH által letiltott egyéb veszélyes termékek listáját ide kattintva találja meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik