Gazdaság

Csányi: Egy maratont is le tudnék futni

Végre megtörte a csendet az OTP elnök-vezérigazgatója. Kiderült, miért kezdte el eladni bankjának részvényeit.

Nem vonul vissza

Az Index információi szerint Csányi Sándor a sajtótájékoztatón cáfolta, hogy bármilyen egészségügyi probléma miatt adta el dömpingszerűen az OTP-részvényeket. Az OTP-vezér úgy fogalmazott, “egy maratont is le tudnék futni”, bár azt megerősítette, hogy februárban volt egy szívműtétje.

Csányi azt is elmondta, hogy a részvényeket egyébként is kiszórta volna, csak nem most, hanem ősszel. Az OTP-vezér állítólag 50 milliárdot készül befektetni egy agrárüzletbe.

Mintha papírrepülővel dobálná Orbánt

„Nem üzenni akartam a kormánynak, nem erről van szó” – idézi az Origo a bankvezért. Csányi ezt is mondta, ismeri Orbán Viktort annyira, hogy tudja, ettől ő nem ijedne meg, „ez olyan, mintha papírrepülővel dobálnám őt”.

Lázárról is beszélt, őt lekisfiúzta.

Csányi nem vonul vissza
(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Csak a kiválasztottakkal tárgyalt

Csányi Sándor szerda délelőtt találkozott újságírókkal, hogy bejelentse miért szabadult meg bankja részvényeitől. Nem minden újságírót engedtek azonban be. A Magyar Nemzet információi szerint a magyar médiumok közül a TV2 és a távirati iroda munkatársai mellett az ATV, a Népszabadság, az Origo és az RTL Klub kaptak csak meghívást az eseményre, a Kossuth Rádió és a Magyar Televízió stábja nem.. A külföldiek közül a Dow Jones, a Bloomberg és a Reuters tudósíthatott. Az ajtó ugyancsak zárva maradt a Hír TV kamerája, illetve a Magyar Nemzet, a Hvg és az Index tudósítói előtt is.

Zuhanni kezdett

Az elmúlt egy hétben mintegy 20 százalékot esett az OTP-részvények árfolyama. A kedd délelőtt szépen indult, még a hétfői záróára fölé kapaszkodott, ám később elkezdték rángatni a bankpapírt, amitől ismét csökkent az ára. A dolog mögött az a bizonytalanság húzódiott meg, hogy a befektetők kivártak a szerdai kormánydöntés előtt, illetve mindenki arra várt, hogy Csányi megszólaljon.

Tegnapi videónk az OTP zuhanásáról:

Szerdán 11.30-kor, fél órával az OTP-vezér és a kiválasztott újságírók találkozója után a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 18 366,31 ponton állt, az OTP-részvények ára pedig 29 forinttal, 0,68 százalékkal 4275 forintra nőtt.

Olvasói sztorik