Gazdaság

Elképesztő árkülönbségekkel kapható a paprika

Érdemes szétnézni a kofák között, ha valaki paprikát vásárolna. A Fehérvári úti piacon akár kétszáz forint is lehet az árkülönbség.

Egy-egy piacon logikus lenne, hogy a kereskedők egymáshoz közeli árakon kínálják portékájukat, de ez sokszor mégsincs így – írja az Erszény blog, ami péntek délelőtt járta körtbe a Fehérvári úti piacot. Meglepő felfedezést tettek.

Néhány méter, több száz forint

A piacon az Allee bevásárlóközpont felőli bejáratnál egy árus 298 forintért kínálta a paprikát. Néhány méterrel arrébb viszont több kofa is 398 forintért adta a zöldséget. A Fehérvári úti kijárat felé menet már 499 forintért adták kilóját. A különbség tehát jelentős. A Móricz Zsigmond körtér felé eső szárnyban pedig 348-349, és 399 forintos versenyzők is akadtak.

Ha drága, legalább hazai?

Az emeleten, a kisebb árukínálattal rendelkező, őstermelőknek tűnő árusoknál sem sokkal alacsonyabb az ár – írja az Erszény blog. Ott 349-400 forint volt a paprika.

Több zöldségesnél szerepelt az ártáblán, hogy magyar paprikáról van szó. Ránézésre nem volt igazán komoly különbség a aruk között. Ezzel együtt a blog elképzelhetőnek tartja, hogy van minőségbeli különbség, de a 60 százalékos árkülönbség nem tűnik indokoltnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik