Gazdaság

Hajdú Péter így fialtatja a pénzét

Gyorsan gyarapodik a tévés vagyona.

Kitűnő üzletembernek bizonyult az ismert tévés műsorvezető-producer Hajdú Péter – írja a Napi Gazdaság. Vállalkozása, a Frizbi Entertainment Kft. több mint félmilliárd forinttal növelte bevételeit az elmúlt két évben. A médiaszemélyiség más cégekben is érdekelt, ezekben milliárdos üzletársakkal vállalkozik – derül ki a Céginfo.hu adataiból.

A cégbeszámolók alapján két év alatt 550 millió forinttal növelte nettó árbevételét. A film-, videó- és televíziós műsorgyártással foglalkozó társaság 2010-ben még nettó 213 milliós bevételt ért el, ezt 2011-re 602 millióra, majd 2012-ben 762 millió forintra növelte, s minden évben nyereséges volt. Igaz, ez az összeg nem rögtön Hajdú Péter zsebébe vándorol, hiszen hét alkalmazottja is van, s költségek is terhelik.


Fotó: Neményi Márton

Hajdú 2010 óta készíti a TV2 számára az Esti Frizbi show-t, s más műsorok gyártásában is részt vesz.

Kevésbé ismert, hogy Hajdú Péter ügyvezetője és negyedmagával tulajdonosa a 2012 júniusában bejegyzett Septemberfest Kft.-nek, amely tavaly szervezte, s idén is szervezi szeptemberben a miskolci népkerti sörfesztivált. A Septemberfestben Hajdú tulajdonostársa ifj. Barabás Ernő és Barabás Zsolt is, akiknek családjáé a néhány év alatt Magyarország piacvezető energiaital-gyártójává nőtt Hell Energy Kft.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik