Gazdaság

Már a sör sem a régi

sör (sör)
sör (sör)

Egyre csökken az idehaza kapható sörök alkoholtartalma. Az Origo szerint az ok az adóemelések elkerülése. A gyártók azonban a magyarok ízlésére hivatkoznak.

Egy italkereskedő hívta fel az origo figyelmét arra, hogy akár tudják, akár nem, tény, hogy egyre lájtosabb söröket isznak a magyarok. Az alkoholfok csökkenése igaz a népszerű külhoni és a hazai márkákra egyaránt, olyannyira, hogy számos termék már a gagyi kategória felé tendál – mondta az informátor, aki szerint a vásárlók már belefáradtak abba, hogy az alkoholfokot ellenőrizgessék.

A lap hiába kért, a sörgyártóktól nem kapott erről részletes adatokat, viszont az internetet böngészve beigazolódott az állítás. Van olyan márka, amelynek egy teljes fokot csökkent az utóbbi időben az alkoholtartalma, de akadt olyan is, amely külföldön jóval erősebb változatban kapható, mint itthon.

A gyárak ezt a magyarok eltérő ízlésével és a piaci körülmények differenciáival magyarázzák. De szerintük a mostanában trendinek számító gyümölcsös sörök is okolhatók a tendenciáért – írja a lap.

És azt tudta, hogy már az energiaital sem ugyanaz, mint korábban volt? Ha kíváncsi a részletekre, erre menjen tovább!

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik