Gazdaság

Tovább csökken a rezsi, olcsóbb lehet a temetkezés

rezsicsökkentés (rezsicsökkentés)
rezsicsökkentés (rezsicsökkentés)

Ősztől újra kisebb tarifa állhat majd a számlákon, ám a gáz esetében adódhatnak nehézségek. A kormány hamarosan megvizsgálja a temetkezési költségek csökkentésének lehetőségét is.

Október 15-től ismét kisebb lesz a villany, a gáz és a távhő ára – értesült a Magyar Nemzet. Németh Szilárd, a rezsicsökkentésért felelős fideszes munkacsoport vezetője a lapnak elmondta: Orbán Viktor kifejezett kérése volt, hogy a fűtési szezon kezdete előtt történjen meg az újabb, második körös lakossági díjcsökkentés.

Az árcsökkenés a céges fogyasztókra is kiterjedhet. Bár a fejlesztési tárca már dolgozik azon, hogy a rezsicsökkentésben érintettek körét bővítse, ennek részleteiről most nem sokat tudni. Kedvező hatásai a földgáz esetében ugyanakkor időlegesen elmaradhatnak, mivel a nem lakossági fogyasztók mindig július 1-jétől a következő év június 30-ig kötnek szerződést a szolgáltatókkal. Így ha ősszel számukra is csökkenne a tarifa, azt háromnegyed évig nem tudnák kihasználni – olvasható a lapban.

A csepeli polgármester elmondta azt is, hogy a nyár folyamán a temetkezés olcsóbbá tételének lehetőségét is megvizsgálják, mert – főként Budapesten – „hihetetlen” magasak az árak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik