Gazdaság

Spórolásban már világbajnokok vagyunk

malacpersely (persely, )
malacpersely (persely, )

Tudatosan vadászunk a pénztárcakímélő vásárlási lehetőségekre. A műszaki cikkeknél például jól kihasználtuk az év eleji leértékelést. Keressük a szezonális akciókat és a kedvezményes áruhiteleket is.

Spórolásban már nagyon jók vagyunk: nagyobb műszaki beszerzéseinkkel például megvárjuk a szezonális árzuhanásokat és kihasználjuk a kedvezményes áruhitel-lehetőségeket. Az idei téli készletkisöprő leárazások során több mint másfélszer annyit tettünk a „kosarunkba” a legnépszerűbb műszaki cikkekből, mint egy évvel ezelőtt – derül ki a Cetelem áruhitelezési adataiból.

Statisztikáik szerint idén év elején több mint másfélszer annyit vásároltunk a legnépszerűbb műszaki cikkekből részletre, mint 2012 hasonló időszakában. A felvett áruhitel pedig 50 százalékkal nőtt.


Keressük a szezonális akciókat (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

A téli leárazások „sztárja” a lapos tévé volt, mely mögé felzárkózott a hűtőgép, a mosógép és a mosogatógép is.

A bank várakozásai szerint a lapos tévé továbbra is vágyaink netovábbja marad, a legtöbb áruhitelt idén is erre költjük majd. A tablet népszerűsége töretlen, a legújabb modellekből szintén sokan fognak részletre hazavinni. A barkácsolásról viszont úgy látszik, egyre inkább kezdünk leszokni: tavaly negyedével kevesebb áruhitelt vettünk fel barkácsárura, és jelentős javulás 2013-ban sem várható.

Adataikból kiderül még, hogy folyamatosan növekszik az igény a speciális, kedvezményt biztosító hitellehetőségekre. Állítják, a 0 százalékos THM továbbra is nagy kedvenc, de egyre bátrabban használjuk a hitelkártyát is, ha a vásárláskor speciális, azonnali árengedményt kapunk. Az egyre szélesebb körben elérhető kedvezményeknek köszönhetően pedig tavaly közel harmadával többet vásároltunk partnereiknél, mint az elmúlt évben – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik