Gazdaság

Így mennek el Orbán milliárdjai

miniszterelnökség (miniszterelnökség, szijjártó péter, matolcsy györgy, orbán viktor, )
miniszterelnökség (miniszterelnökség, szijjártó péter, matolcsy györgy, orbán viktor, )

Brutális összegbe került tavaly a Miniszterelnökség, de idén még többe fog.

Egymilliárd forintnyi személyi juttatást fizetett ki a Miniszterelnökség 275 dolgozójának tavaly az év során – derül ki a szervezet honlapján megjelent elszámolásból.

A kifizetett jutattásokban a vezetők – így például Orbán Viktor miniszterelnök – bére is benne van. Rájuk esett a kifizetések harmada, míg a szervezet létszámának nagyobb részét kitevő beosztott dolgozók összesen 700 millió forintot kerestek.

A pénz zömét a normális fizetés keretében fizették ki, de 126 millió forint nem rendszeres jutattást is kaptak a dolgozók, elsősorban különböző költségtérítések – üdülési hozzájárulás, közlekedési költségtérítés, étkezési hozzájárulás – formájában. 26 millió forintot költöttek csak végkielégítésre, jubileumi jutalomra, napidíjra, biztosításra.

Idén ennek több mint a kétszeresét tervezték be a Miniszterelnökség személyi juttatásaira: 2,5 milliárdot szántak a költségvetésben Orbán Viktor szervezetének.

A Miniszterelnökség működési költségeihez a béreken kívül más jelentős tételek is hozzájárulnak, összesen dologi kiadásokra idén például 1,5 milliárd forintot különítettek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik