Gazdaság

35 százalékos adót szeretne Orbán

Orbán Viktor szerint szükség lenne egy, a luxuscikkekre kivetett 35 százalékos adókulcsra, de – mint fogalmazott – erről valószínűleg vita lenne a nemzetközi szervezetekkel.

A miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara keddi rendezvényén kedvezőnek nevezte, hogy az infláció 3 százalék alá csökkent. Tréfálkozva megjegyezte: új jegybankelnök van az MNB-ben, és máris 3 százalék alá csökkent az infláció.

Az IMF-fel folytatott vita – szavai szerint – az ország cselekvési szabadságáért folyó küzdelemről is szól, és megerősítette: „az IMF-hitel nélkül is képesek vagyunk megállni a saját lábunkon”.

A miniszterelnök szerint 2014-ben érzékelhető gazdasági növekedés lesz, de nagyon csalódott lenne, ha nem sikerülne már idén meghaladni a költségvetésben prognosztizált növekedést.

Orbán Viktor azt mondta, 2011-ben már sikerült növekedést elérnie a magyar gazdaságnak, és szerinte ez menni fog idén is. Ha pedig így lesz, július 1-jével a már életbe lépett munkahelyvédelmi akciótervhez hasonló újabb programot tud indítani a kormány – jelezte.

További részleteket itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik