Gazdaság

Halála előtt beszélték rá a húszéves biztosításra

nyugdíjas (szegénység, )
nyugdíjas (szegénység, )

Időseket vágtak át a biztosítók a unit-linked termékekkel: azt hitték, betétet vesznek, nem biztosítást.

Komoly gondok vannak a befektetéshez kötött életbiztosítások (unit-linked) értékesítésénél a pénzügyi felügyelet szerint. Főleg idős embereket húztak csőbe a hosszú távú megtakarítással, nem törődve azzal, hogy egészen más volt az igényük – számolt be az Azénpénzem.hu.

Egészen durva történeteket említ a portál: például amikor az idős (közben már elhunyt) özvegyet húszéves unit-linked biztosításra beszélte rá az üzletkötő. Végül a félretett négymillió forintjáért cserébe kevesebb mint 870 ezer forintot kapott. Egy nagyothalló idős bácsi csak a bankbetétje lekötését akarta meghosszabbítani, ehelyett rásóztak egy hatéves futamidejű befektetéshez kötött életbiztosítást.

Pedig a PSZÁF ajánlásában kifejezetten felhívta rá a biztosítók figyelmét, hogy fokozott figyelmet fordítsanak azokra az ügyfelekre (például az idősekre), akik nehezebben tudják képviselni saját érdekeiket.

Ráadásul az ügyfelek az idén hiába fordultak a Pénzügyi Békéltető Testülethez, szinte egyetlen esetben sem voltak hajlandóak a biztosítók egyezkedni. Így legfeljebb csak perelhetnének a károsultak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik