Gazdaság

Oktatást lőcsölnek a vagyonőrökre

Tanköny tanfolyam (Tankönyv, Tanfolyam)
Tanköny tanfolyam (Tankönyv, Tanfolyam)

Kötelező tanfolyamot írtak elő a már végzett vagyonőröknek, amit nekik, saját maguknak kell fizetniük. A szakszervezet szerint nem az a gond, hogy tanulniuk kell, hanem az, hogy az egész csak a pénzlehúzásról szól.

Minden személy- és vagyonőrnek kötelező részt vennie továbbképzésen, derül ki egy belügyminisztériumi rendeletből. A szakszervezet szerint nem az a gond, hogy újra iskolapadba ültetik őket, hanem az, hogy szerintük ez az egész csak a pénzbeszedésről szól. A képzést ugyanis az amúgy sem sokat kereső dolgozóknak maguknak kell fizetniük. A Magánbiztonsági Dolgozók Demokratikus szakszervezete szerint a másik probléma az, hogy az alapoktatás sem túl színvonalas, hanem leginkább azt a célt szolgálja, hogy az oktatócégek bevételhez jussanak.

A megoldás az lenne, ha a képzést elvennék a civilektől, és az államhoz (például a rendészeti szakközépiskolához) rendelnék – mondja a szakszervezet országos elnöke, Farkas Péter.

Azt is nehezményezik, hogy a továbbképzés nem épül be az alapképzésbe, hanem akiket például ezután képeznek ki személy- és vagyonőrré, azoknak is külön ki kell fizetniük az új képzést is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik