Gazdaság

Célegyenesben az E.ON-szerződés

eon (eon, földgáz, )
eon (eon, földgáz, )

A Magyar Nemzet szerint március 19-én állami kézbe kerülhet a hazai gázkereskedelem döntő része, ezen a napon ugyanis minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a felek aláírják a német E.ON két hazai leánycégének eladásáról szóló megállapodást.

A lapnak több forrásból is megerősítették az Energiafocus.hu portál információját, miszerint a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. legközelebb március 19-én tart majd rendkívüli közgyűlést, és ezen születik meg a végső döntés a tranzakcióról. Ez alapján pedig az adásvételi szerződés aláírása már aznap megtörténhet, ám ha erre valamiért mégsem kerülne sor, akkor az azt követő néhány napban mindenképpen szentesítik az egyezséget.

Az Energiafocus.hu szerint az MVM szempontjából nem feltétlenül kedvezőtlen a megállapodás késleltetése, mert így pontosabbá válhat a kép arról, hogy az állami energetikai társaság pontosan mekkora gázkészletet vesz majd át. A meglévő készletért várhatóan a 600 és 800 millió euró között valószínűsített vételár mellett külön kell majd fizetnie az MVM-nek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik