Gazdaság

Most már egész füzetet küld Orbán

Példátlan kampányolásba kezd a kormány. Ennek egyik eredménye már a héten megérkezhet a postaládánkba.

Tájékoztatási kampányt indít a kormány az elért eredményeiről – mondta Giró-Szász András kormányszóvivő. Ennek keretében füzetet küldenek a háztartásoknak a héten, s óriásplakátokon, illetve a médiában és online is hirdetik majd üzeneteiket. A héten induló kampányrész egy hónapig tart majd, ám a kampány hosszabb távú lesz.

Erről fognak beszélni

„Az elmúlt két és fél évben nagy átalakítások zajlottak: megújult az oktatás, a közigazgatás, a nyugdíjrendszer, s a gazdaság is új alapokra került. Ennek eredménye az, hogy Magyarország ma jobban teljesít – mondta a kormányszóvivő.

Az aktuális kormányzati szlogen Giró-Szász András szerint több szempontból is igaz. Egyrészt jobban teljesít az előző kormányokhoz képest, mert magasabb a foglalkoztatottság, alacsonyabb az államadósság, jobb a folyó fizetési mérleg, a csődkockázatfelár, és az állampapírok iránt is nagyobb a kereslet. Másrészt pedig más országokhoz képest is jobban teljesít, hiszen Olaszországban, Romániában, Portugáliában például csökkent a nyugdíjak vásárlóértéke, míg például Franciaországban és Bulgáriában a rezsiköltségek emelkedtek meg drasztikusan. A magyar kormány viszont Giró-Szász szerint arra törekedett, hogy úgy állítsa talpra a gazdaságot, hogy közben lábon tartja a társadalmat is. „Ennek a folyamatnak és az elért eredményeknek a bemutatása is feladata a kormánynak” – indokolta a kampányt.

Elszólta magát Giró-Szász

„A kampányon belül 24-25 üzenet van, vagyis 24-25 területről lesz bővebb tájékoztatás” – fogalmazott a kormányszóvivő, lerántva a leplet arról, hogy a kormánynak nagyon precíz kommunikációs céljai, célba juttatandó üzenetei vannak.

A megrendelést az I.M.G. médiacég nyerte el, amely eddig gyakorlatilag az összes kormányzati tájékoztató anyagot, levelet eddig is készítette a kormány számára – köztük a miniszterelnöki leveleket is. Hogy mindezért mennyi pénzt kap a cég, még nem tudni. A kormányszóvivő tájékoztatása szerint ezt akkor hozzák majd nyilvánosságra, amikor lezajlik a rugalmas keretszerződés teljesítésének az elszámolása.

Egymilliárdba is kerülhet nekünk

A Kormány.hu-n megjelent szerződés szerint ugyanakkor az I.M.G. Intermedia Group Kft. szerződésének keretösszege nettó 550 millió forint, amelyet tovább 495 millió forinttal megemelhet a kormány szerződésmódosítás nélkül. A szerződés műszaki leírásában foglaltak szerint a kampány a korábbiaktól el fog térni – erről bővebben beszámolunk a délután során készülő cikkünkben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik