Gazdaság

Ennyibe kerül, ha sürgősen kell egymillió

Hitel (hitel)
Hitel (hitel)

Az egyik leggyorsabb módja annak, hogy pénzhez jussunk, ha személyi kölcsönt veszünk fel. Nem mindegy azonban, hogy mennyiért.

Akinek egymillió forintra van szüksége, és három év alatt szeretné visszafizetni, annak ma arra kell számítani, hogy háromszázezer forintjába kerül a személyi kölcsön. De akár 450 ezer forintba is kerülhet, ha nem néz körül, és beválasztja a legdrágább hitelt – derül ki a Pénzcentrum írásából.

Mire számítsunk?

A személyi kölcsön ügyintézése gyors, és ez a fajta hitel alkalmas lehet a már meglévő hitelek kiváltására is, ha olcsón jutunk hozzá. Olcsónak a 20-21 százalék körüli THM számít, de ehhez többnyire külön feltételeknek is meg kell felelnie az ügyfélnek.

Azonban aki igazán jól akar járni, az ne csak a THM-et nézze – figyelmeztet a lap. A THM-et ugyanis a személyi kölcsönöknél szabályok szerint 500 ezer forintra és 3 évre vagy 3 millió forintra és 5 évre kell számolni. A prémiumkölcsönök összege azonban többnyire meghaladja a félmillió forintot. Ezért érdemes lehet az összehasonlító oldalakat is átbogarászni. Az sem mindegy például, hogy van-e hitelbírálati vagy folyósítási költség.

Egymillió, pár évre

Az egymillió forintos hároméves példánál maradva ma a legjobb ajánlatot a Budapest Banknál találjuk. Ezt a kölcsönt csak online lehet megrendelni, és legalább havi 250 ezer forint fix jövedelem kell hozzá.

Ha ugyanezt az összeget 5 év alatt fizetnénk vissza, akkor az FHB-hoz kell bekopognunk, hogy a legkevesebbe kerüljön a pénzünk. Feltétel többek között a legalább 240 ezer forint havi fix.

Ha kíváncsi, melyek ezek a nyerő ajánlatok, és melyek azok, amelyeket még érdemes megfontolni, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik