Gazdaság

Tipp: így lehet olcsóbb a biztosítása

internet-bankkártya (internet, bankkártya, )
internet-bankkártya (internet, bankkártya, )

Az online ügyintézés kényelmes, és még spórolhatunk is vele. Van azonban néhány dolog, amire nem árt figyelni.

Egyre terjed az online bankszámlanyitás vagy -váltás, és a biztosításoknál is nő az e-ügyfelek száma. Nem véletlen, hiszen az internetes ügyintézéssel spórolhatunk. Időt és pénzt is. Otthonról, kényelmesen köthetjük meg a szerződést, és ha biztosításról van szó, a kárbejelentésnél is megspórolhatjuk a sorban állást.

További előnyök, hogy a szerződéskötést megelőző választásban segíthetnek az online ügynökök, és mivel a szolgáltatónak is kevesebb költséggel jár az online ügyintézés, így maga a biztosítás is olcsóbb lehet – ecseteli az előnyöket a Pénzcentrum.hu.

Mindenképpen ügyeljünk azonban arra, hogy pontosan adjuk meg a telefonszámunkat és az e-mail címünket. Egyébként az internetes rendelésnél is érdemes megnézni, mit ad a szolgáltatási csomagban az egyik biztosító, mit a másik, milyen a kárfizetés módja. Azt is jól gondoljuk meg, megéri-e az olcsóbb biztosítás, ha cserébe nagyobb önrészt kell vállalnunk.

Az internetes biztosításokra is igaz (különösen a lakásbiztosításokra), hogy azokat érdemes évente felülvizsgálni, nehogy úgy járjunk, hogy a kártérítés ne fedezze a kárunkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik