Gazdaság

Tényleg patkányméreg volt a nápolyiban

méreg a nápolyiban (méreg, tesco, )
méreg a nápolyiban (méreg, tesco, )

A lengyel hatóság kiderítette, valóban rágcsálóirtó volt abban a tejporban, amit egy Magyarországra is szállított édesség gyártásához használtak. A termékeket már visszahívták, és eddig szerencsére senki nem betegedett meg.

Mint korábban hírt adtunk róla, a Tescókba szállítottak abból a lengyel vaníliás nápolyiból, ami feltehetően rágcsálóirtóval szennyeződött.

A lengyel hatóságtól érkezett legújabb információk szerint a szennyező anyag bromadiolon, amely hatóanyagot rágcsálóirtó szerként használják – tudatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

A lengyel ügyészség sajtótájékoztatója szerint a szennyezés nem jelent valós veszélyt az emberek egészségére. Hangsúlyozták, az továbbra sem bizonyított, hogy az édesipari végtermékek szennyeződtek. Ennek ellenére az érintett országokban élelmiszerbiztonsági okokból a termékeket kivonták a forgalomból, illetve visszahívták a fogyasztóktól.
A lengyel termékekkel kapcsolatos fogyasztói panaszról, megbetegedésről eddig nem érkezett hír egyetlen érintett tagállamból sem.

Ha kíváncsi rá, melyik termékről van szó pontosan, kattintson. A nápolyit a Tescók blokk nélkül is visszaveszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik