Gazdaság

Így húznák le a hiszékeny devizahiteleseket

birosag(960x640)(24).jpg (bíróság)
birosag(960x640)(24).jpg (bíróság)

Az állítólagos segítők azt ígérik az adósoknak, hogy peres úton kihúzzák a csávából őket.

Ügyfeleket toboroznak a bajba jutott devizahitelesek között a neten különböző szervezetek, segítséget ígérve. Van, amelyik tényként közli: a Kúria állásfoglalása szerint a 2005 után kötött devizahiteles szerződések 98 százaléka semmis. Pedig ilyen Kúria-döntés nincs is – hívja fel a figyelmet az Azénpénzem.hu.

Aztán hivatkoznak még arra is, hogy a már elindított perekben mind a devizahitelesek nyertek. Holott ez nem így van. Az egyik számukra ígéretes perben például legutóbb nem hozott ítéletet a Kúria, hanem az Európai Bírósághoz fordult.

Az ajánlkozók azonban erre a hamis hivatkozásra utalva 100 százalékos eredményességet ígérnek. Persze nem ingyen. Pár tízezer forinttól kezdődik a tarifa a lap szerint.

Korábban a Hír24 is megvizsgálta, vajon érdemes-e perelniük a devizahiteleseknek. Következtetésünk szerint ez jelenleg is bizonytalan: még az a Lázár Dénes sem venné biztosra a nyerést, aki egyébként már jogerős ítélettel rendelkezik az OTP ellen.

Vigyázat! A Hír24 számításai szerint a perköltségekkel, ügyvédi díjakkal együtt összességében 1-2 millió forintot is veszíthet a devizahiteles, ha perel, és nem az ő javára dönt majd a bíróság. Viszont amennyiben sikerrel jár, ennek többszörösét nyerheti. A sikerre azonban nincs garancia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik