Gazdaság

Rágcsálóméreg lehet a tescós nápolyiban

A magyarországi Tesco áruházakba szállítottak abból a vaníliával töltött lengyel ostyából, amely rágcsálóirtóval szennyeződhetett. Aki vett ilyet, bármikor visszaviheti, blokk nélkül is visszakapja a pénzt.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) kedden kapott értesítést az EU tagállamok által működtetett, az élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyors riasztási rendszeren (RASFF). E szerint lengyel édességek gyártásakor feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel.

Ne fogyassza el, ha ilyen terméket vett!
A feltehetően szennyezett termékből – melynek eredeti megnevezése „Wafle waniliowe 175g” magyar megnevezése TS Vanília ízű krémmel (74%) töltött ostyaszeletek, minőség-megőrzési ideje 2013.04.21. azonosító száma 2-0771-210413 – a jelenlegi információk szerint Magyarországon a Tesco áruházakba szállítottak.

 

Annyit lehet még tudni, hogy az édességek gyártáshoz használt tejporban rágcsálóirtó szerre emlékeztető rózsaszínű granulátumot találtak. De egyelőre nem bizonyított, hogy a granulátumok valóban rágcsálómérgek voltak. És arról sincs információ, hogyan történhetett a szennyeződés.

A NÉBIH azonnal elrendelte az eset kivizsgálását, intézkedett róla, hogy a termékeket vonják ki a forgalomból, illetve hívják vissza a fogyasztóktól.

A hatóság arra kéri a fogyasztókat, hogy a megadott azonosítóval ellátott, korábban vásárolt termékeket semmiképpen ne fogyasszák el!

Visszaveszik a bizonytalan nápolyit

A Tesco azonnali hatállyal kivonja a forgalomból lengyelországi vaníliás ostyát.  Az áruházlánc arra kéri vásárlóit, hogy aki vett “TS Vanília ízű krémmel (74 százalék) töltött ostyaszeletek”-et, ne fogyassza el, vigye be bármelyik Tesco-ba, a vevőszolgálatokon átveszik, és a vételárát visszatérítik, a vásárlást igazoló blokk hiányában is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik