Gazdaság

Indul az online Tesco

Elkezdte a vásárlók előregisztrációját a Tesco az internetes áruházához.

„Hamarosan indul legújabb szolgáltatásunk, a Tesco Online Bevásárlás. Vásároljon velünk online és a kiválasztott termékeket házhoz szállítjuk az Ön számára legmegfelelőbb időpontban” – írja a Tesco honlapja. Mint ebből is kiderül, indul a Tesco internetes áruháza, de sok fontos részletet még nem lehet tudni, például hogy mikor és ki veheti majd igénybe.

Az előregisztráció szövegezéséből arra is lehet következtetni, hogy nem egyszerre vezeti majd be az ország különböző pontjain az áruház a szolgáltatást. Azt írják: „azonnal értesítjük, amint a szolgáltatás elérhető lesz az Ön lakhelyén.”


Fotó: Kummer János

A Tesco már évek óta beszél róla, hogy itthon is elindítja Nagy-Britanniában például jó ideje működő online üzletágát. A Pénzcentrum elemzése szerint a szolgáltatással a Tesco letarolhatná a piacot. A más kelet-európai országokban bevezetett kiszállítás díja kimondottan alacsony, s a lap által megkérdezett piaci elemző szerint ilyen feltételekkel rengeteg új vevőt – köztük olyanokat, akik még soha nem vásároltak az interneten – vonzana nálunk is az üzletlánc. „Ha pedig hosszú távon fenntartják az alacsony szállítási díjakat, az több évre online piacvezetővé teheti a Tescót Magyarországon, elsősorban az élelmiszer- és vegyiáru területén, de a műszakicikk-kereskedelemben is” – teszi hozzá a lap.

Néhány hónapja egyébként a műszaki piac egyik legnagyobb szereplője, a Media Markt is azt nyilatkozta, hogy idén elindul internetes áruháza. A hírek szerint várhatóan a világ egyik legnagyobb elektronikus kereskedelemmel foglalkozó áruháza, az Amazon.com is eljut a magyar piacig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik