Gazdaság

Siralmas a helyzet a munkaerőpiacon

munkanélküliség (munkanélküliség)
munkanélküliség (munkanélküliség)

Egyre több elbocsátást jelentenek be idehaza. A tavalyi év utolsó hónapjában minden megyében romlott a helyzet – írja a Napi Gazdaság.

Rengetegen jelentkeznek be a munkaügyi központokba. A tavaly novemberi romlás után 2012. decemberben még elkeserítőbb lett a munkaügyi helyzet Magyarországon. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) friss adatai szerint az előző havi 2,5 százalék után újabb 6,2 százalékkal nőtt a regisztrált álláskeresők száma. Azaz összesen 569 ezer embert sújt ez a probléma. Ez már 3,1 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál – írja a lap.

A legtöbben továbbra is Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében keresnek állást. De 2012 decemberében minden megyében nőtt a létszám. A nyilvántartásba belépő álláskeresők száma több mint 88 ezer volt. Ez 35 százalékkal több a novemberinél. A tartósan – vagyis egy éven túl – regisztrált munkanélküliek száma továbbra is emelkedik. Decemberben már 162 ezren voltak.

Így minden bizonnyal tovább nő a KSH által – más módszertan szerint – mért munkanélküliségi ráta. A decemberi adatokat 2013. január 29-én publikálják – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik