Gazdaság

Nem lesz semmi a nyugdíjígéretből

nyugdij(210x140)(1).jpg (nyugdíj)
nyugdij(210x140)(1).jpg (nyugdíj)

Amikor arról volt szó, hogy vissza lehet lépni az állami nyugdíjrendszerbe, azt ígérték, hogy a magánpénztári megtakarításokat egyéni számlán írja jóvá az állam. Mára kiderült, hogy erről szó sincs!

Matolcsy György ígérte meg annak idején, még 2010 novemberében, hogy aki visszalép az állami nyugdíjrendszerbe, annak egyéni nyugdíjszámlán írják jóvá a magánpénztári befizetéseit – emlékeztet a Privátbankár. Azóta többször is felröppent a hír, hogy lesznek egyéni nyugdíjszámlák, s ezeken megjelenik a magánpénztári követelés, de a határidő nem egyszer tolódott.

Egy darabig kérdés volt az is, melyik szerv fogja átvenni a PSZÁF-tól a magánpénztári adatokat, a NAV vagy az ONYF. Végül az utóbbi kapta meg a feladatot.

Szóval mondhatni kicsit döcögőssé vált a nagy nyugdíjreform-lendület. S most az a legújabb fejlemény, hogy az illetékes szakállamtitkárság szerint azzal, hogy valaki visszalépett az állami nyugdíjrendszerbe, nemcsak a magánpénztári számlája szűnt meg, hanem ezzel együtt az ottani számláján lévő követelése is.

Ez azt jelentheti, hogy ha lesznek is egyéni nyugdíjszámlák, azokon nem jelenhet meg a megszűnt követelés. Kérdés, mit várhatunk akkor az egyéni nyugdíjszámláktól? Ha kíváncsi, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik