Gazdaság

Elküldték a kapuvári húscég dolgozóit

Kapuvári húsgyár (Kapuvári húsgyár)
Kapuvári húsgyár (Kapuvári húsgyár)

Egy hónappal a Kapuvári Hús Zrt.-nél kezdődött leépítés után a gyárat üzemeltető másik társaság is elbocsátotta alkalmazottai zömét.

A Kapuvári Bacon Kft. 92 alkalmazottjának zöme hétfőn megkapta felmondólevelét. Csupán féltucatnyi alkalmazottat tartanak továbbra is állományban, ők adminisztrációval, állagmegóvással, őrzés-védelemmel kapcsolatos feladatokat látnak el a felszámolás ideje alatt is – mondta el Jendrolovics Pál Péter, a két cég felszámolóbiztosa.

December elején, két hónappal a Kapuvári Hús Zrt. után rendelte el a Kapuvári Bacon Kft. felszámolását is a Győri Törvényszék, amely novemberben minősítette első fokon fizetésképtelennek a társaságot.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Cégközlönyben közzétett végzése szerint egy szeptember 17-én benyújtott kérelem alapján rendelte el a bíróság a felszámolást. A társaság kijelölt felszámolója – akárcsak a másik cég esetében – a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft., és a felszámolóbiztos személye is megegyezik.

A Kapuvári Hús Zrt. szeptemberben állt le, felszámolását októberben rendelték el. A gyárat működtető másik cég, a Kapuvári Bacon Kft., november végén jelentette be, hogy alkalmazottait elbocsátja.


Fotó: MTI / Krizsán Csaba

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere hétfőn jelentette be, hogy önkormányzati tulajdonú húsipari céget alakítanak, hogy megmentsék a 144 éves múltra visszatekintő gyulai húskultúrát.

Budai Gyula kedden arról beszélt a Magyar Hírlapnak, hogy az állam határozott célja, hogy a veszélyben lévő munkahelyeket megmentse, a súlyos válsághelyzetbe került hazai húsipart stabilizálja, az egyes vállalkozásokat pedig a gazdaságos működés irányába terelje. Az állami-önkormányzati tulajdonba került húsipari vállalkozások működésénél összhangra kell törekedni – tette hozzá, az együttműködés formai kialakításáról azonban egyelőre nem nyilatkozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik