Gazdaság

Jönnek a mini-Praktikerek

praktiker Komárom (praktiker Komárom, praktiker, )
praktiker Komárom (praktiker Komárom, praktiker, )

Megnyitotta második kisboltját a megingott barkácsáruházlánc. Úgy tűnik, az új üzletpolitika bevált, nincs szükség leépítésekre, sőt újabb megnyitókra készül a társaság.

21. áruházát – a második kis méretűt – avatta fel csütörtökön Komáromban az elsősorban barkácsszerszámokat és -felszereléseket kínáló Praktiker. Az 1000 négyzetméteres bolt ma nyit.

Karl-Heinz Keth, a cég ügyvezető igazgatója az avatóünnepségen elmondta: Magyarországon nincs napirenden az áruházak bezárása. A Praktiker továbbra is pontosan fizeti beszállítóit, személyzeti állományát a korábbi szinten tudja tartani, sőt folyamatosan átépíti áruházait.

Összement üzletek a határ mentén

Tavaly nyáron felmerült, hogy más barkácsáruházakhoz hasonlóan a Praktiker is kivonul az országból, de később bejelentették, új koncepcióval próbálnak talpon maradni: kisebb alapterületű, 1000-2000 négyzetméteres üzleteket nyitnak. Sátoraljaújhelyen kezdtek még karácsony előtt. A jövőben tíz-tizenöt ilyen üzlet nyitását tervezik a jövőben, elsősorban a 20-30 ezer lakosú településeken.

Az első két kisebb bolt külföldi vásárlókra is épít, Sátoraljaújhelyre Szlovákiából és Ukrajnából is sokan mennek, és Komáromban is sok szlovák vevővel számolnak, ezért euróval is lehet ott fizetni.

Nem volt komoly visszaesés tavaly

Magyarországon az 1998 óta folyamatosan terjeszkedő társaság 30,06 milliárd forintos nettó forgalmat ért el a hazai piacon a 2011-es üzleti évben. A tavalyi évről még nincsenek végleges adatok, de csak pár százalékos visszaesésre számít a menedzsment. A foglalkoztatottak száma eléri az 1300 főt.

A Praktiker az európai barkácsáruház-piac vezető vállalatai közé tartozik. Az első üzletet 1978-ban, Luxemburgban nyitották. Jelenleg kilenc országban van jelen, összesen 441 egységgel. A konszern által foglalkoztatottak száma meghaladja a 20 ezer főt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik