Gazdaság

Összemegy a Praktiker

praktiker (praktiker, )
praktiker (praktiker, )

Kisebb üzletekre vált a kissé eladósodott, ám talpon maradt barkácsáruház. Sátoraljaújhelyen nyitja meg 1500 négyzetméteres boltját heteken belül.

Nyáron híre ment, hogy kivonul a Praktiker Magyarországról, mert veszteséges és eladósodott. A társaság augusztusban cáfolta ezt, és bejelentette: vált, olyan 1000-1500 négyzetméteres üzletegységek megnyitását tervezi, ami teljesen új formátum a lánc életében. Az első ilyen kis alapterületű áruház Sátoraljaújhelyen fog megnyílni még az idén. A településen és környékén – elemzések szerint – van akkora vásárlóerő, ami képes fenntartani egy Praktiker áruházat, ebben közrejátszik az országhatár közelsége is – olvasható a hvg.hu-n.

A Bricostore kivonulása után várhatóan átrendeződik a piac, de mivel piackutatások szerint a kereslet továbbra sem nő jelentősen a barkácscikkek és a lakberendezési termékek iránt, új stratégiára van szükség, ami biztosítja a stabil és kiszámítható működést a barkácsáruházak számára.

A Praktiker október elején jelezte, 40 millió eurós hitelt szereztek az átszervezéshez, hogy megmentsék a veszteséges és eladósodott céget.  A 19 áruházat működtető Praktiker elsősorban azért jutott válságba, mert nem vált be az alacsony árakra és rendkívüli akciókra épülő stratégiája – írta az MTI egy hónapja.

A piac átrendeződése még bizonytalan, mert bár a Bricostore bejelentette, hogy kivonul, egy magyar üzletember valószínűleg átveszi majd a 9 üzletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik