Gazdaság

Éjfél előtt fizessen, ha nem akar pórul járni!

Mármint legkésőbb december 31-én, ha még 2011-es feltöltésű összeg van a Széchenyi-pihenőkártyáján. A szilveszteri pezsgővel a kézben már lehet, hogy késő lesz. Mert ahogy megszólal az év végét jelző gong, a tavalyi összegek azonnal lenullázódnak.

Akinek még tavalyi összegek vannak a Széchenyi-pihenőkártyáján, nem feltétlenül kell, hogy idén igénybe is vegye a szolgáltatásokat, de az viszont lényeges, hogy idén költse el a 2011-es összegeket. A 2011-es szabályok szerint még csak szálláshelyi juttatásra lehetett utalni, így az érintett kártyabirtokosok kizárólag szálláshely vagy ahhoz kapcsolódó szolgáltatások kifizetésére költhetik ezeket az összegeket.

Ezt akár úgy is megtehetik, hogy szállodautalványt vesznek, vagy már most lekötnek és kifizetnek egy jövő évi üdülést.

Ha a szilveszterezést fizetné ebből a keretből, akkor viszont figyeljen arra, hogy előre rendezze a számlát, ne csak január 1-jén jusson eszébe, mert addigra már nem lesz a kártyáján a tavaly feltöltött összeg.

Az NGM adatai szerint egyébként a pihenőkártyánál a vendéglátás keret a legnépszerűbb, az idén ide kérték a feltöltések több mint felét (több mint 38 milliárd forintnyit) a dolgozók.

A megmaradt üdülési csekkeket is legkésőbb december 31-ig lehet csak felhasználni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik