Gazdaság

Marhákat küldtünk a baltás gyilkos után

szarvasmarha (szarvasmarha, )
szarvasmarha (szarvasmarha, )

Megérkezett az első szarvasmarha-szállítmányunk Azerbajdzsánba.

Az elmúlt hónapokban a Magyarországon és Azerbajdzsánban történt egyeztetések után december 5-én megérkezett a Hunland Trade Kft. első, szarvasmarhát szállító kamionja Azerbajdzsánba – közölte  december 18-án magyar-azeri gazdasági vegyes bizottság magyar társelnökének, Szijjártó Péternek a sajtófőnöke az MTI-vel.

Varga Éva tájékoztatásában idézte Szijjártó Péter szavait, aki elmondta, Magyarország stratégiai partnerének tekinti Azerbajdzsánt. “Az elmúlt időszakban jelentős lépések történtek a gazdasági együttműködés terén, amelynek egyik sikerágazata lehet a mezőgazdasági együttműködés szorosabbá válása, ugyanis a magyar mezőgazdasági termékek és technológiák iránt komoly kereslet jelentkezik Azerbajdzsán részéről” – fogalmazott a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára. Az előzetes megállapodások, folyamatban lévő tárgyalások és az eddigi tapasztalatok alapján a Magyarországról Azerbajdzsánba történő szarvasmarha-szállítások száma 2013-ban dinamikusan fog emelkedni.

Szijjártó Péter egyébként néhány napja maga nyitotta meg az azeri fővársban az  első magyar kereskedőházat, amely a Széchenyi Bank szerepvállalásával jött létre. Az államtitkár akkor azt mondta, jövőre már állami kereskedőházak is nyílhatnak. Korábban a Demokratikus Koalíció azzal vádolta az Orbán-kormányt, hogy reménybeli magánüzletek megvalósulása érdekében adta ki az azeri baltás gyilkost.

A független országgyűlési képviselő hosszasan ismertetve Simicska Lajos, Nyerges Zsolt és Töröcskei István volt és jelenlegi üzleti kapcsolatait, arról beszélt, hogy áttételeken keresztül az ő érdekeltségükbe tartozik a baltás gyilkos kiadatása előtt két nappal megalapított Új Piacok Kereskedőház Zrt., amelynek feladata, hogy magyar cégeknek befektetéseket szerezzen Azerbajdzsánban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik