Gazdaság

Budapesten robbantott a paradicsom

paradicsom (paradicsom, )
paradicsom (paradicsom, )

Aki azt hitte, drágább már nem lesz, az tévedett. A paprikát viszont most meglepően jó áron vehetjük a budapesti piacokon. Ha most hét végén venné meg a szaloncukrot, akkor feltétlenül olvasson tovább!

Elképesztő: a fővárosban 600 forint alatt már nem kapni paradicsomot, de a Fény utcai piacon 800 forintot kérnek kilójáért. Szinte minden vizsgált helyen nőtt az ára a múlt héthez képest, van, ahol 100 forintnál is többel.

Múlt héten írtuk, hogy igen borsos ára van a paprikának. Most az a jó hírünk, hogy a pesti piacokon egységesen jóval olcsóbb lett. Viszont a hipermarketekben majdnem duplájáért mérik, mint a kofáknál.

A sárgarépa, a krumpli és a hagyma ellenben az üzletláncokban van a legjobb árban. Lehet, hogy érdemes ezekből most egy kicsit bespájzolni. Banánért is a hiperekbe éri meg elmenni. És ha valaki süteményt sütne, akkor jó, ha tudja, hogy a mogyoró, a mák, és a dió is kicsivel olcsóbb ezeken a helyeken, mint a piacok többségén.

Húsban változatlanul vezet a Fővám téri piac, még úgy is, hogy a marhalábszár és a csirkecomb drágább lett, mint múlt héten.

A székesfehérvári és a győri piacon egyáltalán nem változtak az árak, és a nyíregyházin is alig. Az egyik kivétel a dió, ami a Nyírség központjában most negyedével kerül kevesebbe, mint a múlt héten. S így a legolcsóbb a táblázatban.

 


K
attintson a képre a nagyobb méretért!Forrás: Hír24

Szaloncukor mustra

A karácsonyra készülődve lassan a bevásárlókosárba kerül a szaloncukor is. Az áruházláncokat kérdeztük, hol mennyiért lehet kapni. Összehasonlítani nem nagyon tudjuk az árakat, mert az a három az üzlet, amelyik válaszolt, szinte mind másféle termékeket árul. Szóval fogják inkább ezt fel úgy, mint egy mini körképet.

Mindhárom helyen a legolcsóbb a márkanév nélküli, kimért. A Lidlben ebből zselés van, 999 forint kilója. Ugyanennyiért adják a Pennyben is. Ott zselés, kókuszos, rumos-kókuszos, gesztenyés, marcipános vagy vajkaramella ízben lehet venni. Ezt csak a Tesco Value tudja árban überelni (már ha valakinek az olcsóság a legfontosabb), mert abból 369 forint 40 deka (vagyis egy kiló 922 forint). Hogy milyen típusú, azt nem írták meg, ahogy a Tesco standardnál sem, amiből 599 forint 40 deka (1497 Ft/kg).

A három üzletláncban a legdrágább a Strühmer márkájú szaloncukor. A Tescóban 1799, a Pennyben is 1790 forintba kerül (utóbbi helyen étcsokis trüffelkrémes, és karácsonyi fűszeres kapható) a 35 dekagrammos díszdobozos prémium termék (vagyis egy kiló több mint ötezer forintnyira jön ki).

A Lidlben van még Sweet home márkanév alatt zselés, ami fél kilós kiszerelésben 659 forint (1318 Ft/kg) és kókuszos meg rumos kakaós, melyek a 40 dekás csomagban 599 forintba kerülnek (1498 Ft/kg). Ugyanitt tartanak még prémium kategóriás tejcsokoládés marcipános Excelsia Pannonia szaloncukrot is, 246 grammos adagban 999 forintért (4060 Ft/kg.)

Bonbonettis termékeket (38 dekás kiszerelésben) a Tescóban és a Pennyben is találhatunk. Előbbi helyen 829 forint a zselés (2181 Ft/kg) és 899 forint a többi íz (2366 Ft/kg). A másik láncban a kókuszos, a rumos mazsolás, és a túrós-citromos ugyanennyi, a konzum zacskója viszont 50 forinttal olcsóbb (2234 Ft/kg).

Milkásat a három üzletlánc közül a Tescóban árulnak, s itt mindjárt arra buzdítanak, hogy ne egy, hanem két dobozzal vegyünk. Ekkor 1499 forint a 35 deka édesség (4283 Ft/kg). A Vadász szaloncukor pedig 38 dekás egységekben 1599 forint (4207 Ft/kg).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik