Gazdaság

Még egy kis extra fizetendő a trafikosoknak

Cigarettak(960x640)(1).jpg (cigaretta, )
Cigarettak(960x640)(1).jpg (cigaretta, )

27500 forint lesz a nemzeti dohányboltok engedélye – derült ki a most megjelent miniszteri rendeletből.

Az egy hónapja közzétett koncessziós pályázati felhívás szerint a koncessziós díj a kétezer lakos alatti településeken évi nettó 100 ezer, a kétezer és tízezer fő közötti lakosúaknál 160 ezer, a tízezer fő felettieken 200 ezer, Budapesten, a megyei jogú városokban és a megyeszékhelyeken pedig 240 ezer forint.

A pályázat beadásának díja 25 ezer forint, 100 ezer forintot pedig letétbe kell helyezni a pályázat végéig.

A trafik engedélyezésére vonatkozó eljárás igazgatási szolgáltatási díja 27 500 forint lesz, míg az engedély módosításáért 14 000 forintot kell fizetni – az erről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A kérelem csak úgy adható be, ha a kérelmező csatolja hozzá az igazgatási szolgáltatási díj befizetéséről az igazolást.  A díjat átutalással, vagy készpénzben lehet megfizetni, a rendelet melléklete tartalmazza a bankszámla számokat.  A díjakból befolyó összeg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal saját bevétele lesz.

További részletek a pályázatokról december 15-én várhatók.

A szeptemberben elfogadott törvény szerint állami monopólium lesz a dohánytermékek kiskereskedelme jövő év július 1-jétől, az állam koncessziós szerződéssel engedheti át az értékesítést az erre pályázóknak. A trafiktörvény körülbelül hétezer dohánybolttal számol, a jelenlegi több mint 40 ezer dohányértékesítő hely helyett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik