Gazdaság

Martonyi szerint meg kell állapodni az IMF-fel

martonyi-janos(1)(960x640)(2).jpg (martonyi jános, )
martonyi-janos(1)(960x640)(2).jpg (martonyi jános, )

A külügyminiszter a Világgazdaságnak azt mondta, sokszor még ő maga sem érti, voltaképpen mit is kér tőlünk pontosan az IMF és az Európai Bizottság, milyen konkrét lépések kellenek ahhoz, hogy a tárgyalásokon tovább lépjünk.

Mindenképpen meg kellene kötni a megállapodást, bár az IMF “konkrét pénzére” nincs szükségünk, de kell egy biztonsági háló, elsősorban azért, hogy a magyar adósság refinanszírozása kevesebbe kerüljön. Ezt mondta Martonyi János a Világgazdaság keddi számában megjelent interjúban.

A tárcavezető egyértelműen támogatja azt is, hogy Magyarország csatlakozzon a bankunióhoz, de olyan feltételek kellenek, amelyek biztosítják a döntéshozatalban való részvételünket, illetve az azonos feltételeket.

Az azeri baltás gyilkos kiadatásáról szólva a külügyminiszter elmondta, még mindig érezteti hatását az ügy annyiban, hogy a magyar–örmény diplomáciai kapcsolatok továbbra is fel vannak függesztve. A kormány nagyon szeretné, ha ez a felfüggesztés véget érne, ám “ez nem tőlünk függ” – fogalmazott Martonyi János.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik