Gazdaság

Bin Ladenéket hívta Magyarországra Parragh

parragh lászló (iparkamara elnöke)
parragh lászló (iparkamara elnöke)

A szaúdi építőipari csoporttal is tárgyalt a magyar üzletember-delegáció.

Ötvenemberes tárgyalódelegációval ment a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Szaúd-Arábiába, s tavasszal egy csoport szaúdi üzletember is jöhet Magyarországra tárgyalni.

A tárgyalópartnerek között volt egyebek között Alweed bin Talal szaúdi herceg, aki fürdőhotel létrehozását fontolgatja Budapesten. Ezen túl tárgyaltak két nagy élelmiszer-ipari csoporttal – a szupermarketláncot működtető Bin Dawooddal és a hasonló profilú Savola-csoport egy tagvállalatával is.

Az építőiparban érdekelt Bin Laden csoporttal is találkozott Parragh László Dzsiddában. A Bin Laden csoport egyébként nemrég jelentette be, hogy a világ legmagasabb épületét készülnek felépíteni Kingdom Tower (Királyság torony) néven. (Oszama bin Laden a neves család egyik sarja volt.)

„Azt szeretnénk, ha a szaúdi emberek Magyarországra látogatnának és megismernének minket és a történelmünket” – fogalmazott Parragh László az Arab Newsnak adott interjújában. Hogy ezen túl milyen üzleti lehetőségeket is rejt pontosan a magyarországi kapcsolat a szaúdiak számára, arra azt válaszolta: „Őszintén szólva, keveset tudok erről az országról, ez az első utam ide, ez egy új helyzet. Óvatosnak kell lennünk, mert ismeretlen földön járunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik