Gazdaság

Romlott hússal trükköztek

1400 kg hamis eredetű, lejárt fogyaszthatósági idejű baromfi- és marhahúst, valamint 250 kg csirkemellet zárolt a hatóság.

Egy Soroksári úti vállalkozás ellenőrzése során gyanússá váltak a telephelyen tapasztalt árumozgások a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága szakembereinek, ami miatt soron kívüli ellenőrzést hajtottak végre.

A működési engedéllyel rendelkező létesítmény (Master Meat Kft.) a számára engedélyezett tevékenységet (baromfidarabolás, -csomagolás) olyan alvállalkozóval végeztette, amely erre engedéllyel nem rendelkezett. A bérgyártásra használt helyiségekben különféle cégek – áruk eredetének igazolására is alkalmas – címkéit is megtalálták az ellenőrök, amelyek hamisnak bizonyultak.

A tulajdoni viszonyok tisztázására a helyszínen nem volt lehetőség, ezért a helyiségeket zár alá vették az utóellenőrzésig. Az engedélyezett üzem tételes elszámoltatásának lezárásáig az eljáró hivatal azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem működését. S megtiltotta az összesen 1400 kg engedély nélkül előállított, hamis eredetigazolással rendelkező és lejárt fogyaszthatósági idejű baromfi- és marhahús forgalomba hozatalát.

Az ellenőrzéshez kapcsolódóan az elmúlt hétvégén egy budapesti forgalmazó helyen további 250 kg – hitelt érdemlően nem igazolt eredetű – csirkemellet is zároltak a hatósági állatorvosok. További ellenőrzések is zajlanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik