Gazdaság

Most érdemes tankolni

Folytatódott az elmúlt hetek tendenciája. A Mol szerdán bruttó 8 forinttal csökkentette a 95-ös benzin, és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát. Jelentősebb áresés azonban már nem várható.

A üzemanyagárakat alapvetően két tényező alakítja idehaza: a nemzetközi árak és a forint árfolyamának alakulása. A nyersolaj ára csökkent, a forint pedig viszonylag erős volt az utóbbi időben, ezért csökkenhettek az árak – magyarázta a távirati irodának Drucker György, az Energiainfo.hu szakportál vezető elemzője.

A szakértő további kisebb árcsökkenést nem tart kizártnak, de úgy véli, a téli szezon kezdetén komolyabb áresés nem várható. Emellett a forint további jelentősebb erősödésére sem lehet számítani.

Drucker György szerint az üzemanyagárak a következő hetekben a jelenlegi sávban maradnak, az eltérés plusz-mínusz 15 forint lehet. Az elemző azonban valószínűbbnek tartja a drágulást. Jelentősebb áremelkedéstől viszont nem kell tartani a közeljövőben, miután az ellátás jó, és úgy tűnik, hogy a Perzsa-öbölben jelenleg nem fenyeget a konfliktus olyan éleződése, amelyet korábban ne áraztak volna be a piacok – mondta a szakember.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik