Gazdaság

Egy lépéssel közelebb a Várbazár feltámadásához

Kiírta a budai Várbazár rekonstrukciójára szóló közbeszerzési eljárást a Várgondnokság és az I. kerületi önkormányzat. Decemberben dől el, ki nyeri a tendert - írja a Napi Gazdaság.

A munkák elszámolható költsége legfeljebb 8,16 milliárd forint plusz áfa lehet. A Várbazár felújítása után a létesítmény új szolgáltatásainak köszönhetően évi 250 ezer látogatóra számítanak a projektgazdák.

A tender alapján a felújításra és a kapcsolódó közlekedésfejlesztésére csak egyben pályázhatnak a kivitelező cégek. A követelmények között szerepel, hogy a pályázóknak rendelkezniük kell 2009-2011-ben összesen legalább 15 milliárd forint nettó árbevétellel és 9 milliárd forint mélyépítési, műemléki feladatokat és épületrekonstrukciót is tartalmazó magasépítésből származó bevétellel.

Feltétel továbbá, hogy rendelkezzenek az elmúlt öt évből összesen legalább nettó 6 milliárd forint értékben átadott épületek építési referenciáival. A kivitelezők a nyílt közbeszerzési eljáráson december 10-ig tehetnek ajánlatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik