Gazdaság

Bővíti termelését Tatabányán a Bridgestone

bridgestone (bridgestone, )
bridgestone (bridgestone, )

Megháromszorozza tatabányai üzemében a kapacitását a gumiabroncs-gyártó japán cég, s ezzel több mint 500 új munkahelyet teremt.

A japán Bridgestone vezetése eldöntötte, bővíti a magyarországi gyártóüzem termelését. A gyártásban világelső vállalat mintegy 267 millió eurós beruházással háromszorozza meg tatabányai termelési kapacitását, és ezzel 505 új munkahelyet teremt.

A tervezett bővítéssel a napi autógumi-gyártókapacitás 12 ezer darabbal nő, így 18 ezer darab lesz a gyár teljes teljesítménye. A bővítés várhatóan 2017 első felében fejeződik be – írta az Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

A Bridgestone 2008-ban nyitotta meg a tatabányai gyártóüzemét, ahol személy- és kisteherautókra készítenek nagy teljesítményű és nagyméretű abroncsokat

A kormány üdvözli a projekt megvalósítását, mert magas technológiai szintet képviselő, környezetbarát termelés valósul meg Tatabányán, amelynek révén a gyár magyar beszállítóinál is keletkezhetnek új munkahelyek.

A minisztérium szerint a közelmúltban megkezdett autóipari beruházások teljes termelése nagyságrendileg 2 százalékban fog hozzájárulni a magyarországi GDP-hez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik